Connect with us

Uncategorized

Akhirnya Anak Comel Ini Pergi Mengadap Ilahi Setelah Tertidur Selama Setahun Tak Bangun-Bangun. Innalillahiwainnailaihirojiun

Published

on

Akhirnya Anak Comel Ini

Akhirnya Anak Comel Ini Pergi Mengadap Ilahi Setelah Tertidur Selama Setahun Tak Bangun-Bangun. Innalillahiwainnailaihirojiun

Setelah tertidur selama setahun sejak Julai tahun lalu, kanak-kanak lelaki yang dikenali sebagai Shaka dilap0rkan mengh3mbuskan n4fasnya yang terakhir kalinya.

Memetik lap0ran Liputan6, kanak-kanak berkenaan dilap0rkan sudah tertid0r sejak usianya memasuki lapan bulan dan tidak pernah bangun selepas itu.

Tertidur sejak umur 8 bulan.

Berita dvka itu diterima daripada laman TikT0k milik b4yi berkenaan, @shaka_17 yang dimuat naik dengan kapsyen “Selamat jalan, surga menantimu nak.“

Menurut lap0ran, Shaka mengh!dap sindr0m ‘Sleeping Beauty’ dimana merupakan g4nngguan neuroI0gi yang menyebabkan pengh!dapnya mengaIami tidur dalam jangka masa lama.

Tidak pernah bangun.

Sepanjang setahun itu, Shaka dikhabarkan tidak pernah sekalipun bangun atau membuka matanya sehingga meningg4l dunia pada usia 18 bulan.

Meskipun sentiasa tidur dan tidak meIakukan aktiviti seperti kanak² lain, dia masih mampu makan dan minum apabila disuap oleh ibunya biarpun tidak terjaga atau membuka mata.

Akhirnya Anak Comel Ini dijemput ilahi

Terdahulu, kisah Shaka tuIar dalam kalangan netizen Indonesia kerana mengalami penyak!t ga njil yang mengakibatkan dia tertidur selama setahun.

Salam takzia h! Diharapkan kedua ibu bapa kanak-kanak comel ini tabah dan kuat menerima kenyataan pemergian anak mereka yang tersayang.

Sumber: Liputan6.com, TikTok Shaka

Harian Semasa/Kongsisibomonicko menyajikan informasi dari seluruh pelusuk negara dan juga luar negara untuk santapan pembaca-pembaca semua. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment.

Pihak Admin tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Ketahui Lebih Banyak Lagi Berita Menarik Dalam Dan Juga Luar Negara di Harian Semasa/kongsisibomonicko.com Dan Juga Di Page Sharing Info.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Alasan Cristiano Ronaldo Yang Tidak Pernah Mer0k0k Dan Minum Ar4k, Malah Satu Inci Pun Badannya Tidak Bertatv

Published

on

By

Alasan Cristiano Ronaldo

Alasan Cristiano Ronaldo Yang Tidak Pernah Mer0k0k Dan Minum Ar4k, Malah Satu Inci Pun Badannya Tidak Bertatv

Majoriti pemain bola sepak antarabangsa menghias badan mereka dengan tat00 namun perkara ini tidak dibuat oleh cristiano ronaldo. Bintang bola sepak dunia ini dengan julukan cr7 menyatakan pantang lar4ng dalam hidupnya terhadap tat00, alk0h0l dan juga r0k0k.

Dipetik dari bermacam sumber, sebab kenapa ronaldo tidak menconteng badannya dengan tat00 cukup mengharukan. Beliau mengabaikan tat00 demi untuk terus selalu menderma dar4hnya kepada yang memerlukan.

Di luar negara, tat00 mempengaruhi seberapa kerap seorang boleh menyumbang dar4h, dengan tempoh masa terpaksa menunggu antara 6 bulan hal ini amat merugikan bagi Ronaldo kerana beliau ikhlas ingin membantu mereka yang memerlukan.

Alasan Cristiano Ronaldo 

“Saya tidak memiliki tat00 kerana saya mahu kerap menderma dar4h, ” kata ronaldo kepada diretta news. Dalam masa yang sama, setelah dilihat di ruangan media sosialnya khabarnya, ronaldo menderma dar4hnya 2 kali dalam setahun.

Bukan itu sahaja, beliau juga menderma sum-sum tulang beliau setelah melihat pend3ritaan anak kepada rakan beliau melaw4n peny4kit. “Seorang rakan kami menghadapi mas4lah ini, anaknya menghadapi masalah dengan sum-sum tulangnya, saya dan ahli kumpulan yang lain telah capai kata sepakat untuk membantu anak ini sehabis mungkin”.

Sikap Ronaldo buat berbagi terhadap teman benar amat besar. ia terlebih lagi tidak mengharapkan apa-apa atas dorongan yang diberikannya. “Menyumbangkan sumsum tulang merupakan suatu yang orang pikir susah buat dicoba, tetapi itu tidak lebih dari mendermakan dar4h dan juga tidak s4kit. Tidak terdapat pengeluaran apa-apa.

Ini merupakan proses yang simpel dan juga setelah itu kamu terasa bahagia karna sudah menolong teman , ” katanya lagi. Ronaldo, tidak hanya mempunyai beban kerja yang besar, beliau juga senantiasa mempraktikkan gaya hidup sehat. Tidak hanya giat melaksanakan aktiviti sosial, pemain pasukan portugal itu juga tidak minum alk0h0l dan juga pula antir0k0k.

Sebab tercetusnya rutin ini adalah kerana, ronado mempunyai pengalaman p1lu tentang bapaknya, jose diniz aveiro, meninggl kerana mengambil alk0h0l berlebihan. Selepas kem4tian bapanya ronaldo bersump4h tidak akan meneguk alk0h0l sepanjang hidupnya.

“Dia jadi gagah dan juga pantas kerana sering menghabiskan waktunya dan juga energinya buat berlatih, hinggakan beliau tidak sempat mer0k0k dan juga minum minuman memiliki alk0h0l, ” kata rakan sepasukan.

Sumber : Kaki Viral

Harian Semasa/Kongsisibomonicko tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Ketahui Lebih Banyak Lagi Berita Menarik di Harian Semasa/kongsisibomonicko.com Dan Juga Di Page Sharing Info

Continue Reading

Uncategorized

Kanak-Kanak Muslim Di Kenya Gigih Menulis Ayat Al-Quran Di Atas Kayu Bagi Tujuan Menghafaz Al Quran. Allahuakbar

Published

on

By

Kanak-Kanak Muslim Di Kenya

Kanak-Kanak Muslim Di Kenya Gigih Menulis Ayat Al-Quran Di Atas Kayu Bagi Tujuan Menghafaz Al Quran. Allahuakbar

Dalam dunia ini, tidak semua dikurniakan dengan nikmat kesenangan yang melimpah ruah, ada yang diuji dengan kesus4han. Salah satu nikmat atau peluang yang mungkin kita tidak sedari adalah apabila boleh bersekolah dan belajar dalam keadaan yang baik.

Masih ramai kanak-kanak di dunia ini tidak mendapat akses pendidikan yang sebaiknya. Pun begitu, ia tidak menghalang mereka untuk sentiasa berusaha mencapai kejayaan walaupun dalam keadaan yang serba ked4ifan. Sama seperti golongan kanak-kanak di sebuah sekolah agama di Kibusu, Kenya, yang gigih belajar dengan menulis ayat Al-quran di atas kayu.

Menerusi video yang dimuatnaik IlmFeed di Youtube, kanak-kanak itu dilihat sedang belajar di dalam kelas yang serba kekurangan. Tiada meja dan kerusi, hanya bersimpuh di atas lantai, peralatan belajar mereka hanyalah dakwat dan kayu.

Sambil menulis, mereka akan menghafal dan membaca ayat Al-quran tersebut. Setelah selesai digunakan pada hari itu, kayu tersebut akan dicuci dan digunakan pada esok hari pula. Dalam tempoh itu, kanak-kanak tersebut perlu mengingati ayat Al-quran yang telah ditulis oleh mereka.

Syeikh Sulaiman Moola yang melawat kanak-kanak itu kagum dengan semangat mereka yang mencintai dan memartabatkan Al-quran walaupun dalam keadaan yang serba kekurangan. Moga kita juga sentiasa berlapang dada dan mencintai Al-quran dengan sepenuh hati walau dalam apa keadaan sekalipun.

Kanak-Kanak Muslim Di Kenya Gigih Menulis Ayat Al-Quran Di Atas Kayu Bagi Tujuan Menghafaz Al Quran. Allahuakbar. Jom saksikan video di bawah ini untuk ‘menelusuri’ kegigihan kanak-kanak di Kenya ini.

Sumber: IlmFeed

Kongsisibomonicko tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Ketahui Lebih Banyak Lagi Berita Menarik di kongsisibomonicko.com, Page Harian Semasa Dan Juga Di Page Sharing Info

 

Continue Reading

Trending